23 oktober 2021

5 tips voor online diamanten kopen

2 min read

Niet alleen een stabiele investering, maar een diamant laat ook vaak zijn kracht zien. Zo staat de diamant in Nederland symbool voor het overwinnende karakter en onveranderlijkheid, maar spreken ze in het buitenland over doorzettingsvermogen, zuiverheid en eerlijkheid. Een diamant kun je niet alleen als sieraad dragen, maar deze kun je ook met gemak vervoeren waardoor er een grote handel van diamanten plaatsvindt. Maar hoe kies je nu online de juiste diamant?

#1 Start bij de basis

Een losse diamant kopen doe je niet zomaar, waarbij het goed is een aantal belangrijke stappen af te leggen alvorens je een keuze maakt. Zo is het belangrijk bij witte diamanten om te kijken naar de 4 C’s: Carat, Clarity, Colour en Cut. Deze vier begrippen staan voor het gewicht, de zuiverheid, de kleur en de slijpvorm. Vaak bepalen deze onderdelen de prijs van de diamant. In tegenstelling tot witte diamanten, zijn gekleurde diamanten zoals roze, rood of blauw een stuk zeldzamer en zullen dan ook hoger in de prijs uitvallen.

#2 Het budget bepalen

Net zoals je kunt investeren in bijvoorbeeld vastgoed, leningen of goud of zilver kun je ook investeren in diamanten. Daarbij maakt een investering in diamant uit van je totale investeringsportfolio. Je kunt met zowel een klein als een groot budget investeren in diamanten, waardoor je geen fortuin nodig hebt om te starten. Het is vooral een kwestie van op het juiste moment beleggen.

#3 Prijzen vergelijken

Diamanten kopen online kan best lastig zijn, aangezien er veel aanbieders te vinden zijn. Doordat diamanten geen aandelen zijn, wordt de prijs niet bepaald door de duizenden kopers en verkopers maar toch is het goed om de prijzen te vergelijken. Wanneer je je wens en budget hebt vastgesteld, kun je op basis daarvan online filters instellen en op zoek gaan naar jouw unieke diamant.

#4 Let op het certificaat

Bij het kopen van diamanten, is het belangrijk om te letten op het bijbehorende certificaat. Dit is namelijk een basisregel waar je op moet letten wanneer je besluit te investeren in diamanten. Zo kun je met een GIA-certificaat precies weten welke diamant je koopt, waarin de waarde en authenticiteit staan vermeldt. Ook komen hierin de elementen vanuit de 4C’s aan bod.

#5 Vraag advies aan expert

Wanneer je van plan bent om flink te investeren in diamanten, dan is het verstandig om hier door een externe partij naar te laten kijken. Zo is een diamant met een hoog prijskaartje niet altijd de diamant met de beste kwaliteit. Het is daarom belangrijk om de juiste verhouding te vinden tussen zowel de prijs als de kwaliteit. Veel succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *