Besparen op je autoverzekering – 4 tips

In ons land ben je verplicht om een autoverzekering af te sluiten voordat je de openbare weg op gaat. Het zijn dus verplichte vaste lasten die je als automobilist hebt. Gelukkig heb je zelf wel inspraak op deze vaste lasten. Je kan namelijk zelf de soort verzekering etc gewoon kiezen. Er zijn dan ook verschillende eenvoudige trucjes hoe jij enorm veel geld kan besparen op je autoverzekering. In dit artikel geef ik je 4 tips die je sowieso moet onthouden.

Juiste dekking

Bij het kiezen van een autoverzekering zien we dat veel mensen niet goed begrijpen wat voor dekking ze nodig hebben. In Nederland ben je verplicht om een WA verzekering af te sluiten, maar veel mensen willen toch meer kosten verzekerd hebben. Ze verzekeren hun voertuig dan ook vaak WA+ of zelfs allrisk terwijl dit echt niet nodig is. Zorg dus altijd dat je jouw auto niet oververzekerd om kosten te besparen.

Vergelijk regelmatig

Het is belangrijk dat je regelmatig blijft kijken waar jouw verzekering het goedkoopste is. Vergelijk autoverzekeringen simpel online om te kijken of je niet te veel aan het betalen bent voor jouw autoverzekering. Het kan zo zijn dat een verzekeraar zijn premies heeft gewijzigd waardoor jij nu veel geld kan besparen, wees dan ook niet bang om over te stappen.

Betaal per jaar

Ga je een autoverzekering afsluiten? Kijk dan of je de mogelijkheid hebt om de verzekering per jaar te betalen. Door de gehele premie per jaar in plaats van per maand te betalen krijg je namelijk in veel gevallen een aantrekkelijke korting.

Schadevrije jaren

Zorg dat je genoeg schadevrije jaren behoudt om je noclaim korting hoog te houden. Het is namelijk zonde om kleine schades te declareren bij je zorgverzekeraar. Hierdoor gaat je korting weg en zul je over de lange termijn veel meer geld kwijt zijn.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*