4 december 2021

Betonijzermatten

2 min read
Betonstaal

Maatwerk, goede kwaliteit en de beste service zijn de kernwoorden van Betonstaal.nl. Betonijzermatten worden door ons zorgvuldig en snel geleverd, niet alleen in Nederland maar ook in België. De productie van betonijzermatten gebeurt altijd volgen de gestelde normen en eisen van de Eurocode en KOMO/Kiwa.

Doe je een aanvraag voor wapening dan wordt je bestelling als bouwpakket uitgewerkt en geleverd. Inclusief bouwinstructie en montagetekening, een overzichtelijke en genummerde stuklijst zorgt ervoor dat je precies weet wat waar hoort. Een duidelijk montageplan en alle onderdelen gelabeld en genummerd voor een eenvoudige en snelle montage.

Werken met Betonstaal

Uitbouw Fundering of een complex woongebouw

Met behulp van verschillende professionele softwareprogramma’s kunnen we tot in detail de wapening uitwerken. Of dit nu een fundering is voor een uitbouw of een complex woongebouw van 23 etages hoog. Ook voor de levering van bijvoorbeeld afstandhouders kun je bij Betonstaal.nl terecht.

Betonstaal.nl is het op het gebied van betonijzermatte de specialist voor Nederland en België. Wat maakt ons anders dan andere leveranciers?

–        24 uur per dag 7 dagen in de week betonstaal bestellen

–        snel leverbaar in Nederland en België

–        gespecialiseerd in maatwerkoplossingen

–        bereikbaar tussen 8.00 en 20.00

–        volgens KOMO/Kiwa en Eurocode

Waarvoor worden betonijzermatten gebruikt?

Ijzermatten

Betonijzermatten zijn van cruciaal belang bij het vervaardigen van een betonnen vloer. De matten zorgen voor een solide wapening waar de betonvloer op gestort kan worden. Trekkrachten in de vloer worden opgevangen waardoor de kans op scheuren wordt verkleind. Afhankelijk van de wensen en afwerking kun je kiezen tussen een gegalvaniseerde uitvoering of onbehandelde staalmatten. Een gegalvaniseerde betonijzermat is zilverkleurig en de onbehandelde mat  is roestkleurig en geeft af.

Welke dikte heb je nodig voor welke vloer?

Bij een standaard vloer wordt over het algemeen gebruik gemaakt van betonijzermatten met een doorsnede van 6 of 8 mm. Deze dikte is in staat om trekkrachten op te vangen en biedt een solide basis voor de werkvloer.

Niet alleen de goede dikte is erg belangrijk , er zijn ook andere factoren waarbij rekening moet worden gehouden bij de keuze van matten voor je vloer:

–        bij natuursteen dien je een gegalvaniseerde uitvoering te gebruiken, gebruik je de roestige variant dan kan de roestige kleur in de tegel trekken

–        maak gebruik van afstandhouders zodat je zeker weet dat de betonijzermatten in het beton liggen

–        houd ongeveer 25 mm vrij voor voldoende dekking betondekking aan de zijkanten

–        overlap de matten minimaal 30 centimeter of gebruik matten met stekken

Niet altijd voldoen de standaard maten en diktes van de matten, bijvoorbeeld als de belasting vele malen hoger ligt dan normaal gebruik. Denk hierbij aan zware belasting door vrachtwagens en auto’s in een parkeergarage. Hier kun je verwachten dat de te verwachten trekkracht en druklaag door onze specialisten uitgerekend moet worden. Afhankelijk van de uitkomst van de berekeningen kan worden gekeken welke dikte van de betonijzermatten nodig is.

Betonstaal.nl heeft verschillende soorten betonijzermatten voor betonnen vloeren en wanden. Ook voor supportliggers kun je ons raadplegen, met de calculator bereken je eenvoudig uit hoeveel matten je nodig hebt voor je wand of vloer.