23 oktober 2021

Bierverpakkingen laten maken: aan te raden voor elke brouwerij

2 min read
bierverpakkingen laten maken

Als bierbrouwerij weet jij uiteraard als geen ander hoe je een heerlijk, smaakvol biertje brouwt. Wil je je bier ook gaan verkopen, dan zijn er weer heel andere kwaliteiten gevraagd. Een van de zaken waar je dan een beslissing over moet nemen, is over hoe je de verpakking vormgeeft. Op zichzelf is een verpakking sowieso nodig, anders zijn bierflesjes tijdens een transport te kwetsbaar. Gelukkig zijn er externe bedrijven waar je onder gunstige omstandigheden kunt bierverpakkingen laten maken, bijvoorbeeld van karton. Hieronder lees je waarom het slim is om bij zo’n bedrijf aan te kloppen. 

bierverpakkingen laten maken

Bierflesjes? Dan ga je natuurlijk voor kartonnen verpakkingen

Laten we beginnen uiteen te zetten waarom karton ideaal is als verpakkingsmateriaal voor bierflesjes. De kracht van karton zit ‘m in de volgende aspecten:

• Karton is, zoals gezegd, een ideaal beschermingsmiddel voor bierflesjes tijdens een transport. Dankzij een kartonnen bierverpakking breken flesjes niet zomaar bij een val- of stootpartij.

• Karton is beter voor het milieu dan andere verpakkingsmaterialen, zeker als je karton koopt met het FSC-keurmerk. Verder is karton goed recyclebaar.

• Karton is een goedkoop en makkelijk bewerkbaar product. Daardoor wordt het mogelijk om de meest uiteenlopende kartonnen verpakkingen te realiseren, dus ook verpakkingen die speciaal zijn ontwikkeld om een vastgesteld aantal bierflesjes in te doen.

• Karton is gemakkelijk om bedrukking op aan te brengen. Lees hieronder waarom dat belangrijk is.

bierverpakkingen laten maken

De kracht van een stijlvolle verpakking

Natuurlijk is elke consument weer net even anders, maar over een ding zijn alle marketeers het wel eens: veel consumenten laten zich beïnvloeden door het materiaal én het uiterlijk van een verpakking van een product. Feit is dat je met een kleurrijke en/of stijlvolle verpakking meer kans hebt om goede verkoopcijfers te halen dan met karakterloze verpakkingen. Ga dus zeker in zee met een partij die jou kartonnen verpakkingen van opsmuk kan voorzien.