4 december 2021

Chatbot Bezorging

2 min read

Als consumenten bestellen wij steeds meer en meer online. Hierbij valt te denken aan kleding, elektronica, maar tegenwoordig kunnen de dagelijkse boodschappen ook zeker niet meer ontbreken in dit rijtje. Al die online bestellingen moeten op het juiste moment en op de juiste plek bij de klant terechtkomen. Dit is vaak nog een grote klus, omdat het soms gewoonweg te veel is. Dit resulteert dan ook in vele vertraagde pakketten en uiteindelijk ongeduldige klanten.

Hoe kan een chatbot hierbij helpen?

Om allereerst stil te staan bij de vraag, wat een chatbot nou eigenlijk is. Een chatbot is een geautomatiseerde gesprekspartner die als widget op de website geplaatst kan worden. Dit biedt de consument de mogelijkheid om binnen enkele seconden antwoord te krijgen op hun gestelde vraag. Wanneer klanten dus graag wil weten waar hun bestelling is en wanneer zij deze kunnen verwachten, zou een chatbot goed van pas kunnen komen. In plaats van bellen naar het bedrijf, met de kans urenlang in de wachtrij staan, kan de klant gemakkelijk de vraag stellen aan de chatbot. Deze zal opzoek gaan naar overeenkomende woorden vanuit de kennisbank, die is opgesteld door de chatspecialisten. De klant krijgt zo gemakkelijk, snel en ook buiten openingstijden de gewenste informatie, wat zal resulteren tot een hogere klanttevredenheid.

Waarom een chatbot voor bezorging?

Omdat er tegenwoordig steeds meer dingen worden besteld, en daarmee bezorgd moeten worden kan een chatbot voor deze sector mooie kansen bieden. Een chatbot kan namelijk sneller voldoen aan de vraag van de consument, dan dat er misschien momenteel wordt gedaan. Daarnaast levert de chatbot ook gemak op voor de consument. Zij kunnen namelijk op een makkelijke manier een vraag stellen, waar zij ook buiten kantooruren antwoord op krijgen. Een chatbot zal namelijk, in tegenstelling tot de reguliere klantenservice, altijd beschikbaar zijn voor hulp en vragen. Doordat zij op de juiste manier worden opgesteld, zijn zij in staat menselijk taalgebruik en de context ervan te begrijpen. Al met al biedt een chatbot voordelen voor zowel de klant als de verkoper.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *