4 december 2021

De churn rate van een bedrijf

2 min read
linkbuilding

Digital marketing bureau inschakelen om jouw churn rate omhoog te krikken is geen slecht idee. Wanneer je meer wilt weten over digitale marketing, zult je de churn rate tegenkomen. De churn rate is het aantal klanten dat je gedurende een bepaalde periode hebt verloren. De churn rate kan hoog zijn als je klanten je vaak in de steek laten. Een hoge churn rate is slecht voor je bedrijf. Zorgen dat je klanten niet weggaan, oftewel dat je churn rate niet te hoog is, is eigenlijk nog belangrijker dan het krijgen van nieuwe klanten. Dit komt omdat bestaande klanten veel meer opbrengen. Sommige bedrijven focussen vooral op het krijgen van nieuwe klanten, maar met een hoge churn rate zal zo’n bedrijf alsnog geen succes zijn. Om echt winstgevend te worden, moet een bedrijf niet alleen focussen om nieuwe klanten maar ook op het behouden van bestaande klanten.

Google Analytics

Website analytics voorziet je van gegevens zoals websitebezoekers, tijd op de site, bekeken pagina’s, demografische gegevens etc. Analytics voor marketing wordt gebruikt voor het analyseren van de manier waarop je website presteert voor zoekmachines zoals Google Search, Bing Search etc. Met Google Analytics kunt je niet alleen website bezoeken bijhouden, maar ook hoe gebruikers van je website naar de zoekmachines komen. Google Analytics is bij uitstek de meest populaire analytics tool voor marketing op het moment. Het is een gratis website analyse tool die je helpt om je website te analyseren, te begrijpen hoe mensen omgaan met je website en wat ze doen met je website.

Wat is B2B?

De term B2B beschrijft een onderneming die een product of dienst verkoopt tussen twee bedrijven. Beide partijen zijn betrokken bij de marketingcampagne met het doel de aankoop van een bepaald product of een bepaalde dienst te bewerkstelligen, of om inkomsten te genereren, of beide. Dit is anders dan de standaard manier van verkopen waarbij een bedrijf aan een consument verkoopt. De term E-commerce wordt gebruikt in de context van de online verkoop van producten en diensten. Online verkoop van elk type product of dienst is een economische activiteit. E-commerce verwijst naar de online marketingactiviteiten waarbij een entiteit of bedrijven zich bezighouden door gebruik te maken van e-commerce portals of business-to-business (B2B) marktplaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *