Tijd om op te ruimen? Dozen kopen!

De corona-crisis is helaas nog niet voorbij. Voorlopig werken we allemaal weer thuis en houden we (dus) tijd over. We staan immers niet in de file, hebben geen sportclubs te supporten en mogen na 22.00 uur niet meer in de horeca zijn. En wat moet je met die tijd? Heel veel mensen hebben aan het begin van de crisis, in maart, direct de mouwen opgestroopt en zijn hun huis eens gaan opruimen. Ben jij, net als ik, niet meegegaan in die trend? Dan is dit je tweede kans. Ik ga deze kans pakken en eens flink opruimen. Veel dingen wil ik bewaren, maar niet meer op de losse stapeltjes waar ze nu op liggen. En dus begin ik met dozen kopen.

Dozen kopen om spullen in te bewaren

Eens in de zoveel tijd MOET je je huis even door en kritisch kijken naar alles wat er staat, hangt en ligt. Heb je het nog nodig? Wil je het bewaren? Kan je er een ander blij mee maken? Ik heb de dingen die weg moesten al weg gedaan. Zo is de kringloop maarliefst twee keer langs geweest om een lading spullen te halen en heb ik ook nog een ritje naar de milieustraat gemaakt. Maar wat doe ik met de knuffels van de kinderen? Hun knutselwerkjes en hun tekeningen? Die wil ik natuurlijk wel bewaren. En dus is dozen kopen het devies. Dozen kopen doe ik, natuurlijk, online. Dat is wel zo gemakkelijk.

Verschillende soorten dozen te koop

Van verhuisdozen tot wijndozen, van archiefdozen tot vensterdozen, je kunt het zo gek niet bedenken of ze zijn online te vinden. Ook geschenkdozen vind je gewoon online. En juist die dozen bestel ik voor het kinderspeelgoed waar mijn kinderen te groot voor zijn geworden én voor al hun knutselwerkjes. Ieder kind krijgt een eigen kleur, zo kan ik de dozen gewoon meegeven op het moment dat ze, over flink wat jaren, de deur uit gaan. Ik hoef dan niet alsnog de dozen door.

Verhuisdozen blijven favoriet

Iedereen die wel eens verhuisd is weet het: er blijven altijd dozen "over". Ingepakt nadat de eerste verhuisstress achter de rug is. En dan kun je er maar beter voor zorgen dat je dan echt goede dozen gebruikt, die je kunt stapelen en op jouw tijd kunt uitpakken. Verhuisdozen zijn goed stevig, de bodem rolt er niet uit en ze zijn stapelbaar. Door de handige handgrepen zijn ze ook nog eens gemakkelijk te hanteren. Verhuisdozen komen, ook als je niet aan het verhuizen bent, goed van pas.