Drie tips voor het uitzoeken van schoolmeubilair

schoolmeubilair

Meubilair is onmisbaar in ons leven. We gebruiken het in huis, op kantoor en natuurlijk ook op school. Met name schoolmeubilair moet aan een hoop eisen voldoen. Bovendien wil je als schoolbestuur niet de hoofdprijs betalen omdat je immers veel van deze stoelen, tafels en kasten nodig gaat hebben om een hele school te vullen. Benieuwd hoe je het beste schoolmeubilair vindt voor een redelijke prijs? Neem dan de volgende tips mee in je beslissing.

schoolmeubilair

Verschillende afmetingen

Kinderen zijn allemaal anders. Dat geldt ook voor hun lichaamsbouw en lengte. Het kan daarom goed zijn dat er in een klas kinderen zitten die in lengte sterk verschillen. Ze hebben dan ook verschillende soorten meubilair nodig. Een te kleine stoel of tafel kan namelijk een negatief effect hebben op de houding en groei van een kind. Je wil dus altijd meerdere maten van de tafels en stoelen beschikbaar hebben. Daarvoor is het belangrijk dat je een leverancier kiest die een maattabel beschikbaar heeft zodat je meerdere maten kunt kiezen. Houd er rekening mee dat je op een basisschool al gauw vier of zelfs vijf verschillende maten nodig hebt. Kinderen groeien in de tijd op de basisschool heel hard. 

Ga voor tweedehands

Wanneer je om welke reden dan ook op het budget moet letten dan is het goed om eens te kijken naar tweedehands meubels. Afdankertjes wil natuurlijk niemand maar vaak kun je tweedehands nog prima meubels vinden waar je nog jaren mee kunt doen. Het is zonde om dat weg te gooien en vaak zijn deze tafels en stoelen een goedkopere optie.

Vergeet niet dat er meer is dan tafels en stoelen

De stoelen die je in het klaslokaal zet, zijn natuurlijk niet genoeg. Heb je bijvoorbeeld een pauzeruimte? Dan heb je ook daar stoelen nodig. Ook kan het handig  zijn om op sommige plekken een bank te hebben. Kasten mogen ook niet ontbreken.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*