Een laadpaal op de zaak aanschaffen of niet?

Een laadpaal op de zaak aanschaffen, het is iets wat tegenwoordig erg veel bedrijven overwegen. Dat is ook logisch, want steeds meer bedrijven zijn bezig met het duurzamer maken van hun wagenpark. De keuze voor elektrische auto’s is dan doorgaans al snel gemaakt. Het kopen van een laadpaal op de zaak vereist natuurlijk een bepaalde investering, maar daar staat tegenover dat u ook kunt rekenen op menig aantal interessante voordelen. Stelt u zich ook de vraag of het aanschaffen van een laadpaal op de zaak nu al dan niet een interessante keuze kan zijn? U ontdekt het antwoord hier op deze pagina! 

De pro’s voor een laadpaal op de zaak aanschaffen

Laat ons maar eerst beginnen met de voordelen die zijn verbonden aan het kopen van een laadpaal op de zaak. In eerste instantie kan er worden vastgesteld dat heel wat bedrijven nog steeds speculeren op de aanwezigheid van een laadpunt in de buurt. Dat is natuurlijk een mogelijkheid, maar in de praktijk is dat eigenlijk zelden of nooit echt interessant te noemen. Waarom niet? Omdat u dan niet altijd over de mogelijkheid beschikt om uw auto’s op de meest efficiënte manier te kunnen opladen en dat is vervelend. Bovendien kan dit ook zorgen voor een enigszins negatieve indruk bij potentiële klanten of zakenpartners. 

Stel bijvoorbeeld dat u potentiële klanten over de vloer krijgt die graag met uw bedrijf in zee zouden willen gaan. Dat is natuurlijk geweldig nieuws! Deze potentiële klanten rijden met een elektrische auto die bij aankomst op uw bedrijventerrein eigenlijk dringend zou moeten worden opgeladen. Een laadpaal op de zaak aanschaffen zorgt ervoor dat u deze mogelijkheid kunt aanbieden. Beschikt u niet over zo’n laadpaal? In dat geval wordt het natuurlijk een compleet ander verhaal. Dan zullen deze mensen toch zijn aangewezen op een publiekelijk laadpunt. 

Een laadpaal op de zaak kan fiscaal interessant zijn

Een bijkomend voordeel van een laadpaal op de zaak aanschaffen heeft te maken met het feit dat u op deze manier veelal kunt rekenen op een interessant, financieel voordeel. Het kopen van zo’n laadpaal vereist dan wel een bepaalde investering, daar staat tegenover dat deze kosten ook fiscaal afgetrokken kunnen worden. Heeft u met andere woorden met uw bedrijf aanzienlijke belastingen moeten betalen vorig jaar en wilt u dat dit jaar koste wat het kost voorkomen? Dan kan dat zomaar een extra goede reden zijn om ervoor te kiezen om een laadpaal op de zaak te kopen.

Wat zijn de contra’s voor een laadpaal op de zaak?

De pro’s van een laadpaal op de zaak aanschaffen mogen ondertussen nu wel duidelijk zijn. Er is in principe ook geen echt nadeel aan verbonden. Wel spreekt het voor zich dat u hiervoor over een bepaalde plaats dient te beschikken, maar dat is doorgaans geen probleem. Een ander aandachtspunt heeft betrekking tot het feit dat een laadpaal op de zaak aanschaffen natuurlijk een bepaalde som geld kost. Zo’n investering ziet niet elk bedrijf zitten. Bedenk uzelf dus op voorhand of u al dan niet bereidt bent om deze investering te gaan doen.