4 december 2021

EPDM Folie

3 min read

Bent u op zoek naar een nieuw soort dakbedekking, dat lang meegaat, gemakkelijk aan te brengen is en ook nog eens voordelig is? Dan is de EPDM dakbedekking van epdmxl iets voor u! Vaak zijn platte daken van ouderwetse daken bedekt met dakleer, dat vast wordt gebrand aan het dak. Dit moet vaak worden gedaan door professionals, en bij een foutje kan het al snel lijden tot lekkage of brandschade. Met EPDM dakbedekking heeft u dit probleem niet meer! Breng de folie gemakkelijk aan met EPDM lijm, en geniet jaren lang van een dak zonder lekkages!

EPDM folie: Hoe werkt het?

Onze schone Europese EPDM folie is gemakkelijk aan te brengen. Voor beter resultaat kan u natuurlijk het dak van uw veranda, tuinhuisje of huis laten bedekken door een professional, al is het aanbrengen van EPDM voor de doe het zelver ook niet heel lastig. 

Hoe werkt het precies? EPDM dakbedekking aanleggen kan al in de volgende 6 simpele stappen:

  1. Controleer het dak op uitstekende schroeven en splinters, en veeg het goed aan. 
  2. Wat is de breedte van de rol die u heeft gekocht? Meet hoe u gemakkelijk de rol neer kan leggen, voordat u het uitrolt. 
  3. Zorg dat er voldoende overlap zit aan beide kanten, en leg de folie strak neer. 
  4. Trek de dakbedekking strak (het liefst met 2 man) zodat de plooien verdwijnen. Laat de folie nu een halfuur rusten. 
  5. Na het halfuur kan u de helft terugklappen, en het middenstuk verlijmen. 
  6. Laat de lijm drogen, en geniet van uw nieuwe EPDM dak!

Natuurlijk bieden wij ook een aantal tips aan bij het aanbrengen van deze EPDM folie. Als eerst is het slim om de lijm aan te brengen op beide delen. Deze lijm verbind steviger dan kit. 

Wat heeft u nodig? Natuurlijk heeft u EPDM folie nodig, dat u kan bestellen bij EPDM XL. Daarnaast heeft u EPDM lijm, kit en een scherp mes nodig. Gebruik een bezem om het dak aan te vegen, en een blokkwast om de lijm aan te brengen. Vergeet niet het dak en de EPDM te trimmen om een afvoer te verzorgen!

EPDM folie van epdmxl

Bij epdmxl Bieden wij een ijzersterke folie van van het Nederlandse A-merk TYTANE aan. Deze folie is verkrijgbaar in verschillende breedtes, lengtes en diktes. Vind snel de folie die het beste bij u past! Voor elk dak bieden wij EPDM folie op maat.

Onze Europese EDPM folie is van topkwaliteit, en hierdoor kan u gegarandeerd jarenlang probleemloos genieten van uw dak. Bij het aanschaffen van een van onze producten krijgt u een volledige handleiding mee voor de verwerking en plaatsing van de folie. Op de website kan u ook een videohandleiding vinden, waar stap voor stap wordt beschreven hoe u gemakkelijk deze folie aanbrengt!

Heeft u vragen over het aanbrengen van deze folie? Of bent u op zoek naar een monteur die het voor u doet? Dan kan u gerust contact opnemen met een van onze specialisten. Wij helpen u graag met alle vragen die u heeft over het aanbrengen van EPDM folie. Bestel nu snel uw dakfolie bij epdmxl, en geniet jarenlang van een lekvrij dak!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *