Goede momenten om een advocaat in te schakelen

Eigenlijk hopen we het nooit nodig te hebben, een advocaat. Wanneer je een advocaat moet inschakelen ben je vaak in de problemen geraakt toch? Misschien ben je opgepakt voor een misdrijf of ben je in een scheiding terecht te komen. Het nodig hebben van een advocaat staat over het algemeen niet bekend als een positieve ontwikkeling. Daarnaast zijn de meeste advocaten ook nou niet bepaald goedkoop. Alleen multinationals met miljoenen te veel zetten constant advocaten in om zichzelf te beschermen. Toch zijn er wel degelijk situaties waar het verstandig is voor normale burgers zoals jij en ik om een advocaat in te schakelen. In dit artikel bespreken we goede momenten om een advocaat in te schakelen.

Letselschade advocaat

Een ongeluk zit in een klein hoekje maar kan grote gevolgen hebben. Wanneer je in een ongeluk beland bent en daardoor lichamelijk letsel hebt opgelopen is het verstandig om letselschade te eisen. Maar de meeste mensen willen na een ongeluk zich gewoon volledig concentreren op herstel en niet denken aan legale procedures. Het fijne aan een letselschade advocaat is dat deze advocaat de schade kosteloos voor je zal verhalen. Je hoeft dus niet meteen te betalen om de advocaat aan het werk te zetten. Voor wat voor ongevallen kun je dan precies letselschade verhalen? Denk bijvoorbeeld aan een verkeersongeval, bedrijfsongeval of zelfs een val over een losliggende stoeptegel. Er zijn in grote steden zoals Amsterdam elke dag wel drie gewonden in het stadsverkeer. Ook in het openbaar vervoer zoals in de tram gebeuren veel ongelukken. Het is dan handig om een letselschade advocaat Amsterdam in te schakelen.

Wanneer je bijvoorbeeld als ZZP’er of zelfstandig werknemer werkt dan zul je door een dergelijk ongeval inkomen mislopen. Met de hulp van een letselschade advocaat kun je deze gemiste inkomsten alsnog verhalen.

Consument

We bestellen tegenwoordig van alles online, soms zelfs uit andere landen. En alhoewel we vaak ook een goedwerkend product krijgen zijn er ook situaties waar het product ontzettend tegenvalt of niet naar behoren werk. In dat geval kan het zeker verstandig zijn om een advocaat in te schakelen. Vanuit persoonlijke ervaring hebben we een computer gehad die niet naar behoren werkte en zelfs na twee keer repareren met nieuwe mankementen terug werd bezorgd. Uiteindelijk eisten we ons geld terug en dit werd geweigerd, totdat we een advocaat inschakelden. Het is sowieso verstandig om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten zodat je, wanneer je het nodig hebt, altijd een advocaat kunt inschakelen zonder dat de kosten meteen heel hoog worden.