4 december 2021

Hoe krijg ik mijn bedrijf hoger op de Google ranglijst?

2 min read
SEO Freelance

Dit artikel gaat over wat je kan doen om met je website hoger in de Google zoekresultaten te komen. Maar eerst gaan we in op waarom SEO freelance belangrijk is.

Waarom is hoog scoren in Google belangrijk?

Een website is een belangrijke manier om bekendheid aan je bedrijf te geven. Vele mensen hebben toegang tot het internet, zoals met PC, laptop en/of smartphone. Door de beschikbaarheid van zoekmachines is het zoeken naar informatie op het web tamelijk eenvoudig geworden. Onder meer de Gouden Gids heeft daardoor het loodje moeten leggen. Van de beschikbare zoekmachines wordt die van Google verreweg het meest gebruikt. Hoger scoren in Google betekent dat je website vaker wordt bezocht en daarmee neemt de kans toe dat je aan iemand een product en/of dienst kunt verkopen. Dus Google is belangrijk vanwege diens populariteit en hoog scoren is van belang voor meer omzet.

SEO Freelance

Search Engine Optimization

Search Engine Optimization (SEO) is een verzameling van technieken die tot doel hebben om je website hoger in de zoekresultaten van Google te krijgen. Heel belangrijk is dat niet alleen met de inhoud van je website, maar ook de structuur ervan, wordt ingespeeld op hoe zoekmachines werken. Relevantie is van veel belang. Wat doet je bedrijf? Welke producten en/of diensten worden aangeboden? Dat zijn aspecten die je website dient weer te geven. Die worden gedetecteerd door de zoekmachines en in een index vastgelegd. De structuur van je website dient daarop aan te sluiten. In de genoemde index dient een goede weergave van je website te komen. Google geeft ook een waardering aan je website. Hoe informatief en toegankelijk is die? Hoe snel laadt je website op het apparaat van de gebruiker? Die en andere aspecten spelen een rol. SEO vereist specialistische kennis. Daarvoor kun je bij een bedrijf terecht, maar ook het gebruik van een SEO Freelance specialist is te overwegen. Zoek eens met SEO Freelance met Google en je ziet wie de SEO van zijn website goed voor elkaar heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *