17 januari 2022

Je linkprofiel uitbreiden? Koop of verzamel nieuwe backlinks!

2 min read
linkbuilding

Iedereen die verantwoording draagt over het presteren van een website met een zakelijke insteek, die weet hoe belangrijk het is om zo hoog mogelijk te staan in de zoekresultatenlijsten in Google. Je ‘ranking’ hierbij consolideren of zelfs verbeteren is dus essentieel te noemen. Een betere ranking betekent immers bijna automatisch meer bezoekers. Linkbuilding, oftewel het met meer backlinks uitbreiden van je linkprofiel, is een van de manieren om deze ranking een impuls te geven. De backlinks waar we het hier over hebben kunnen in twee gedaantes komen. Hieronder lees je meer over beide mogelijkheden.

linkbuilding

Als onderdeel van een artikel

Bij linkbuilding is het vrij gebruikelijk dat de gewenste backlink in een artikel wordt verpakt. Het sterke punt van deze werkwijze is dat je op een natuurlijk ogende manier backlinks toevoegt aan je linkprofiel. Dit is zeker het geval wanneer je artikelen van goede kwaliteit weet te realiseren en als je deze berichten ook nog eens op relevante externe sites kunt plaatsen met een hoge autoriteit. Binnen zo’n externe site heb je overigens vaak mogelijkheden om je artikel (uiteraard tegen betaling) extra op te laten vallen.

Losse linkjes

Het verkrijgen van meer backlinks kan uiteraard ook door middel van losse links. Voor alle duidelijkheid: hierbij gaat het om links die niet met een artikel zijn aangekleed. Een voorbeeld van deze strategie is het aanmaken van een pagina op een online bedrijvengids. Ook een vermelding op een startpagina binnen een bepaald (gerelateerd) thema is een mogelijkheid, net als het uitruilen van linkjes met collega’s in jouw vakgebied. Over het algemeen worden deze links als minder waard beschouwd dan links als onderdeel van sterke artikelen, maar als je een compleet en divers linkprofiel wilt opbouwen, dan is het toch raadzaam ook hier aandacht aan te besteden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *