4 december 2021

Laat je bandenbedrijf op rolletjes lopen met deze gouden tip!

2 min read
banden bedrijf tip

Wil jij graag een bandenbedrijf opstarten? Dan is het belangrijk om te weten wat je te wachten staat en hoe je een goede basis legt. Een duidelijk plan is van levensbelang voor het succes van je bedrijf. De markt in banden – zowel gebruikt als nieuw – kan erg competitief zijn, en om in die markt te kunnen floreren moet je snelheid en kwaliteit kunnen leveren. Dat kan natuurlijk alleen als je daar volledig op kunt focussen doordat je alles vanaf het begin goed hebt neergezet! Daarom hier onze gouden tip om de basis te leggen voor je bandenbedrijf.

Een goede inventaris banden en stellingen

Wil je banden gaan verkopen, dan is het vrij duidelijk dat je banden nodig hebt. Het beste is om een grote voorraad te hebben, met veel verschillende soorten en maten. Je wilt klanten met verschillende maten auto en verschillende wensen kunnen bedienen. Dat betekent dat je gebruikte banden, nieuwe banden, hoge kwaliteitsbanden, kleine en grote banden moet hebben. Maar hoe ga je die banden allemaal opbergen én zorgen dat je overal goed bij kan? Met bandenstellingen!

Het is iets wat veel beginnende bedrijfseigenaren over het hoofd zien: het belang van een goed werkend en efficiënt opbergsysteem voor de inventaris. Heb je in je bandenbedrijf niet alles goed op orde en kun je niet makkelijk bij je banden, dan heeft dat grote invloed op de tijd die je nodig hebt om een klant te helpen. En tijd is geld. Door goede bandenstellingen aan te schaffen krijg je een mooi overzicht van de voorraad.

Verder zorgen stellingen ervoor dat je alle ruimte in je pand optimaal gebruikt. In bandenstellingen kun je namelijk banden verticaal opbergen. Banden verticaal opbergen zorgt ervoor dat je niet alleen ruimte bespaart maar ook overal makkelijk bij kan wanneer nodig. Daarnaast kun je in bandenstellingen alle maten banden kwijt. Wat wil je nog meer?

De juiste basis en starten maar!

Met deze gouden tip in the pocket hoef je alleen nog maar op zoek naar een locatie die voor jou werkt en apparatuur om de banden te monteren, en je hebt de basis compleet. Extra tip: koop om geld te besparen kwalitatieve apparatuur tweedehands. Dat is vaak beter dan nieuwe apparatuur van mindere kwaliteit. Veel succes met het opzetten van je bandenbedrijf!