Onderhoud van een bedrijfspand: dit moet je weten

Onderhoud bedrijfspand

Bedrijfspanden zijn uniek op zichzelf. Het is een pand dat gebruikt wordt voor een zeer specifieke functie. Er zijn dan ook verschillende eisen waar een bedrijfspand aan moet voldoen, anders dan bijvoorbeeld een woning. Onderhoud van een bedrijfspand is dan ook een vak apart. Je kunt dit uitbesteden maar je kunt er ook voor kiezen om een bedrijfspand zelf te onderhouden. Welke van de twee je kiest hangt af van de kennis die je al in huis hebt en of dit voldoende is om het onderhoud van een pand zelf te regelen. 

Onderhoud bedrijfspand

Zelf regelen

Een bedrijfspand onderhouden is een klus op zichzelf. Als jij dus meerdere panden in je bezit hebt dan is het wellicht een te grote klus om dit zelf te doen. Gaat het om slechts een enkel bedrijfspand dan wordt het al een ander verhaal. In dat geval kun je een bedrijfspand misschien wel zelf onderhouden, mits je de juiste kennis hebt.

Uitbesteden

Onderhoud bedrijfspand

Dat is precies waar het om draait: kennis. Een bedrijfspand onderhouden komt veel bij kijken en het is de vraag of je dit niet beter uit kunt besteden. Zeker wanneer je een bedrijfspand hebt waar veel kantoren in gevestigd zijn dan realiseer je je wellicht niet direct dat er aan die kant ook onderhoud vereist is. Het onderhoud uitbesteden aan bijvoorbeeld een facilitair manager kan je zo onder de streep een hoop geld schelen. Hij of zij weet als geen ander wat er allemaal bij komt kijken.