Redenen voor outplacement

outplacement

Het is belangrijk om goed te weten wat jouw mogelijkheden zijn wanneer je je baan dreigt kwijt te raken. In dat geval kan outplacement namelijk een belangrijke rol spelen. Het is goed om te weten dat je hier in allerlei gevallen aanspraak op kan maken. Het is vaak opgenomen in een sociaal plan of een vaststellingsovereenkomst. Door hier een beroep op te doen maak je de transitie naar ander werk dan ook een flink stuk gemakkelijker. Er zijn verschillende situaties waarin dit dan ook een belangrijke rol kan spelen. Het is goed om hier dus eens naar te kijken.

Een andere richting van de onderneming

De belangrijkste reden om voor outplacement in aanmerking te komen, is een bedrijf dat een andere richting op gaat. Wanneer er een reorganisatie wordt doorgevoerd, dan kan je er zeker van zijn dat dit ten koste gaat van bepaalde banen. Zoals er ook juist weer andere banen voor in de plaats zullen komen. Wanneer het juist jouw baan is die verdwijnt, dan wil je natuurlijk wel de zekerheid hebben dat je elders verder kan met jouw leven. In dat geval is het krijgen van goed begeleiding van grote waarde. Dat is wat outplacement kan doen.

outplacement

Zelf een andere kant op gaan

Het is ook goed mogelijk dat je zelf een andere kant op wil. Stel dat je bent vastgelopen in je carrière. Dan is het zaak om daar actie op te ondernemen. Het is goed om daar dan de hulp van je werkgever bij in te roepen. Die kan je dan outplacement aanbieden. Het kan ook om hele andere redenen zaak zijn om een andere kant op te gaan. Denk dan bijvoorbeeld aan een conflict op de werkvloer dat niet op te lossen lijkt. Dan kan het soms beter zijn om uit elkaar te gaan met outplacement. 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*