Schrijftips: Hoe kun je een steengoede tekst formuleren voor een webshop

Schrijven van een goede tekst is een stuk moeilijker dan veel mensen verwachten. Een goed stuk moet doelgericht zijn op de juiste doelgroep. In dit artikel zullen verschillende tips aan bod komen om het schrijven van een goede tekst een stuk eenvoudiger te maken.

Doelgroep

Allereerst is het natuurlijk van groot belang om de doelgroep goed af te bakenen. Het is daarom van groot belang om te weten voor wie je de tekst schrijft, wat het opleidingsniveau van de doelgroep is, waar is de doelgroep naar op zoek is en tot slot wat de kernboodschap is. Om de doelgroep goed in kaart te brengen is het belangrijk om een persona te maken. Op deze manier kun je je maximaal inleven in de doelgroep. Als je voor een Internetbureau Arnhem een stuk schrijft, gebruik je andere woorden dan als je voor een bank een tekst schrijft. Op moment dat alle wensen en behoeftes van de doelgroep duidelijk zijn, kun je beginnen met het schrijven van een tekst.

Authentiek

Is het belangrijk om originele teksten te schrijven. De doelgroep zal sneller afhaken als de tekst niet origineel is.

Zoekwoorden

De digitalisering heeft veel invloed op teksten. Het schrijven van teksten met de juiste zoekwoorden wordt steeds belangrijker. Als een tekst lastige zoekwoorden heeft, wordt deze minder snel gevonden. Een juiste titel met aansprekende koptitels is van groot belang.

Belangrijkste informatie bovenaan.

De potentiële klanten hebben weinig tijd en raken snel afgehaakt. Daarom is het belangrijk om de tekst te voorzien van een pakkende titel en de belangrijkste informatie bovenaan te zetten. Hierdoor blijft de consument langer geïnteresseerd in de inhoud. Uit wetenschappelijk onderzoek bleek dat een er duidelijke patroon te herkennen is aan scangedrag van de meeste mensen. Zo scannen de meeste klanten in een F- vorm. Veel marketing bureaus passen deze F- vorm zo ook orange-juice.nl

Tot slot Alinea’s

Een tekst leest een stuk gemakkelijker als deze voorzien is met alinea’s, witregels en tussenkopjes. Verwerk per kopje een aantal zoekwoorden. Dit zorgt ervoor dat de tekst beter te scannen is.  Één onderwerp per alinea is beter leesbaar en geeft een prettig overzicht.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*