Scoor goedkopere zakelijke energie voor 2021 met deze tips

Veel mensen hebben goede voornemens voor het nieuwe jaar. Met zo’n gek jaar als 2020 achter de rug is dat helemaal niet vreemd. Deze mensen willen bijvoorbeeld meer gaan verdienen met hun bedrijf of willen minder zakelijke kosten kwijt zijn. Een van de voornemens waar je direct al mee kunt beginnen, is het besparen op je zakelijke energiecontract. Wist je dat je hier ieder jaar enkele tientjes tot wel honderden euro’s op kunt besparen? Dat is mooi meegenomen! Het sleutelwoord is door altijd bezig te blijven met energie vergelijken zakelijk. Hoe je dat precies aanpakt, lees je in dit artikel.

Begin met zakelijke energie vergelijken voor goede deal

Wat veel ondernemers niet weten, is dat zij flink wat geld kunnen besparen door te beginnen met mkb energie vergelijken. Zij blijven vaak hangen bij het energiebedrijf waar ze een energiecontract hebben lopen. Hoe aantrekkelijk het ook is om dat te doen – feit is dat je altijd meer geld moet betalen wanneer je niet overstapt naar een andere energieleverancier. Er is namelijk altijd wel ergens anders een betere deal te scoren. Energiebedrijven, voor zowel particuliere als zakelijke energie, stunten altijd met hun prijzen. Zij willen immers nieuwe klanten binnen halen. Dit doen ze door hoge kortingen aan te bieden of door welkomstcadeaus beschikbaar te stellen. Daarom ben je altijd ergens anders voordeliger uit wanneer je contract afloopt. Gebruik hiervoor een zakelijke energievergelijker zodat je precies weet voor welke energiedeals je allemaal kunt gaan.

Stap over op zakelijke zonnepanelen 

Wat je ook kunt doen, is de overstap maken naar groene energie die je zelf opwekt. Dit doe je met behulp van zakelijke zonnepanelen. In eerste instantie ben je hier niet minder geld aan kwijt, omdat je eerst een investering moet maken. Je hebt immers eigen zonnepanelen nodig om groene energie op te kunnen wekken. En helaas: zonnepanelen zijn niet gratis. Hierbij moet je denken aan het uiteindelijke plaatje: na enkele jaren heb je namelijk de investering eruit. Vanaf dat moment profiteer je van gratis zakelijke energie. Je profiteert hier al van wanneer je zakelijke zonnepanelen aanschaft, omdat dan de tijd tot je toegang hebt tot gratis stroom in gaat. Mocht je dus de mogelijkheid hebben om te investeren in zonnepanelen voor je bedrijf dan is dat zeker aan te raden. In de toekomst, wanneer je de prijs van de zonnepanelen terugverdiend hebt, ben je vrijwel niets meer kwijt aan je zakelijke energierekening.

Controleer hoe groen je bedrijfspand is

Over het algemeen geldt: hoe beter je kantoor geïsoleerd is, des te minder je kwijt bent aan je energiekosten. Dat komt omdat de juiste isolatie ervoor zorgt dat er geen warmte kan ontsnappen. Dat betekent ook dat wanneer warmte goed kan blijven hangen je minder hoeft te stoken. Daarom is het van groot belang om je kantoorpand eens onder de loep te nemen. Is er overal de juiste isolatie aanwezig? Denk aan muurisolatie en vloerisolatie maar ook aan de juiste isolatie van het dak en de ramen. Wanneer dit niet het geval is, is het aan te raden om er wel in te investeren. Dat kost misschien nu even geld, maar zal je uiteindelijk juist geld opleveren. Kijk ook direct even naar de manier waarop energie überhaupt wordt gebruikt. Is er een energieplan aanwezig in het pand? En wat dacht je van een slimme thermostaat? Met zo’n slim apparaat heb je een duidelijk inzicht in je energieverbruik én kun je je verwarming op afstand regelen. Mocht je thuis ineens bedenken dat je je de verwarming op werk nog niet uit hebt gedaan dan doe je dat gewoon via de app op je smartphone. Dat scheelt je uiteindelijk ontzettend veel in de energiekosten.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*