4 december 2021

Tweedehands bureau kopen

2 min read
Kantoor meubelen Arnhem

Je bent een student en je wilt graag een bureau om thuis aan te werken. Of misschien heb je je eigen bedrijf en wil je een bureau kopen voor je kantoor. In beide gevallen kan het goed zijn om ook eens te kijken naar een tweedehands bureau. Maar waarom zou je een tweedehands bureau kopen en waar moet je op letten bij de aankoop? Wij vertellen je hier meer over in dit artikel.

Bureautafel

Waarom een tweedehands bureau kopen?

De meeste mensen die de voorkeur geven aan een tweedehands bureau doen dit omdat ze dan voordeliger uit zijn. En dat is ook zeker zo: je betaalt een stuk minder voor een tweedehands product dan voor een nieuw product. De waarde daalt namelijk al direct een stuk als een meubel een eerdere eigenaar heeft gehad, zelfs als het niet eens is gebruikt.

Er is echter nog een reden waarom beter is om te kiezen voor een tweedehands bureau: het milieu. Als je ervoor kiest om een nieuw bureau te kopen, moet dit meubel worden gemaakt. Hier zijn grondstoffen en energie voor nodig, waardoor het milieu wordt beschadigt. Een tweedehands bureau is natuurlijk gemaakt en hierdoor hoef je geen nieuw bureau te kopen. Je helpt zo mee met de recycling van gebruikte meubelen.

Kantoor meubelen Arnhem

Waar let je op bij de aankoop?

Bij de aankoop van een tweedehands bureau is het aan te raden om het bureau nog eens extra te checken op beschadigingen die niet zijn gemeld. Bekijk daarnaast ook de reviews van de verkoper. Je kunt een tweedehands bureau in een winkel of webshop kopen of overnemen van een particulier via bijvoorbeeld Marktplaats. In het tweede geval is het aan te raden nog eens extra op te letten.