Waar je om moet letten bij het aanschaffen van een magazijnvloer

Verbinding spaanplaat

Een magazijn is een plek waar op grote schaal producten worden opgeslagen voor ze verkocht worden. Het magazijn wordt door veel mensen gebruikt en het heeft dus ook veel slijtage te verduren. Daarom is het uitkiezen van de juiste magazijnvloer essentieel.

De basis van je magazijn

In een magazijn ligt nooit tapijt. Dat is natuurlijk niet voor niks, het is gewoon niet praktisch om pallets te verslepen en op vorkheftrucks te rijden over een tapijtvloer. Maar je kunt ook niet zomaar elke gladde vloer gebruiken in een magazijn. Je hebt hier een speciale magazijnvloer voor nodig.

vloerafwerking

Een coating op je vloer

De vloer van een magazijn wordt vaak gemaakt van beton. Dit is een hard materiaal dat veel kan hebben. Daarnaast slijt het niet snel en hoef je de vloer dus ook niet vaak te vervangen. Een magazijnvloer vervangen is namelijk een gigantische klus.

Over deze betonnen laag wordt vaak een coating geplaatst. Die coating maakt de vloer egaal en glad. Dit helpt goed met het vervoeren van materialen. Bovendien houdt het je schappen stabiel. De ergste nachtmerrie van iedere ondernemer is wanneer een magazijn instort en je duizenden euro’s aan producten niet meer kunt gebruiken. 

rooster

Een magazijnvloer uitzoeken

Net als bij veel andere producten, kun je online van alles vinden over de magazijnvloer. Verdiep je eerst goed in de mogelijkheden door verschillende aanbieders te vergelijken. Lees je ook eventueel in op het onderwerp.