Waarom is inkt zo duur?

 

Merkinkt is duur omdat – volgens printerfabrikanten – de technologie om inkt te maken duur is; originele merkfabrikanten besteden veel aan research en development besteed, en het kost veel geld om topkwaliteit inktkwaliteit en betrouwbaarheid te garanderen, in tegenstelling tot het soort inkt dat je van huismerken krijgt. Een andere 'theorie' die je gemakkelijk online kunt via Google is dat OEM-bedrijven (Original Equipment Manufacturer) jou een verschrikkelijk bedrag voor inkt in rekening brengen om de kosten van het ontwikkelen van printers die zij voor heel goedkoop verkopen, terug te verdienen. Er zit een kern van waarheid in beide theorieën. Originele merkinkt is duur en goed te verklaren vanwege deze twee redenen.

Maar is er als consument een oplossing? Een meer betaalbare optie? In dit artikel vertellen we je daar meer over!

 

Huismerk cartridges

Printertechnologie evolueert voortdurend. Net zoals OEM-bedrijven vooruitgang boeken in hun inkttechnologie, zo zijn er ook andere inktfabrikanten. En net zoals sommige originele merkfabrikanten betere producten leveren dan andere, zijn er ook huismerk fabrikanten die betere generieke cartridges leveren dan andere. Gelukkig kun je tegenwoordig online overal klantrecensies lezen. Onze tip: bekijk goed wat andere consumenten zeggen om een ​​goed idee te krijgen van welke huismerk cartridge leverancier het meest betrouwbaar is en het langst bestaat. Meer gevestigde merken hebben meer een stabiele reputatie en meer ervaring in de branche opgebouwd. Je kunt ook producten van betere kwaliteit verwachten van gevestigde huismerk cartrigde bedrijven dan die van slechts een paar jaar oud. Bekijk bijvoorbeeld deze huismerk Canon cartridges: vele malen goedkoper dan de originele merkvariant en dezelfde kwaliteit qua afdruk en houdbaarheid.

Onderzoek naar de juiste printer en cartridges

Een andere manier om ervoor te zorgen dat je niet teveel geld aan inktcartridges uitgeeft, is door te weten: als je het beste printertype hebt voor jouw behoeften in huis haalt; en hoeveel het echt kost om jouw printer te laten draaien. Het vinden van een printer die betaalbare printercartridges gebruikt, kan wat onderzoek vergen. Printerfabrikanten brengen om de paar maanden nieuwe printermodellen uit en de meeste zijn in staat tekst of foto's van hoge kwaliteit af te drukken. Dus waarom zijn sommige inktpatronen duurder dan andere? Hier kunnen meerdere redenen aan ten grondslag liggen. Je kunt bijvoorbeeld een printer hebben gekocht met inefficiënte afdrukkosten. Of jouw printer gebruikt cartridges die niet voldoen aan jouw afdrukbehoeften. Ook kun je in het bezit zijn van printercartridges die een inefficiënt paginarendement hebben. Of je betaalt simpelweg te veel voor printercartridges. Daarom raden wij ook aan om huismerk cartridges in huis te halen in plaats van de originele merkvarianten.