23 oktober 2021

Waarom je speciaal transport uit handen wil geven

1 min read
speciaal transport

Speciaal transport is iets waar nauwkeurig over nagedacht en gepland moet worden. Het is dus in sommige gevallen aan te raden experts in te huren voor speciaal transport.

speciaal transport

Bij speciaal transport kun je denken aan een jacht of boot. Maar ook andere goederen kunnen voldoen aan de term speciaal transport. Wanneer je wil bepalen of jouw goederen voldoen aan deze categorie dan kun je het beste de volgende definitie in gedachten houden:

  • Speciaal transport is vervoer van goederen die qua afmeting of massa de regelgeving van het wegvervoer niet naleeft.

Dat klinkt drastisch maar het valt mee. Het betekent simpelweg dat het goederen betreffen die niet vaak worden vervoerd en dus ook niet compleet voldoen aan de gangbare regels van goederenvervoer.

Vergunning of ontheffing

speciaal transport

Het feit dat het goederen betreft die onder speciaal transport vallen, betekent ook dat er in veel gevallen een vergunning of ontheffing aangevraagd moet worden bij de overheid. Het is in dit geval van groot belang dat je de juiste vergunningen hebt want de weg op gaan met foutieve papieren kan een flinke som geld kosten.

Hulp inschakelen

Het beste kun je een bedrijf inhuren voor jouw speciaal transport waar men ervaring heeft met het vervoeren van dit soort goederen. Zij helpen je niet alleen aan de juiste vergunningen maar weten ook precies hoe je jouw goederen zo veilig mogelijk kunt vervoeren.