23 oktober 2021

Waarom SEO nog steeds de moeite waard is

2 min read

SEO is een speciale tak van online marketing die er geheel op toegespitst is om de vindbaarheid van een website in een zoekmachine te verhogen. Dit heeft het effect dat een zoekmachine zoals Google een website nuttig en relevant vindt bij diverse zoekopdrachten, waardoor deze hoger gerangschikt wordt en er uiteindelijk meer organisch verkeer naar een website gegenereerd kan worden. Strategieën in SEO zijn constant in beweging, omdat algoritmes alsmaar worden aangepast om de beste invulling te geven aan de zoekopdrachten van de gebruiker. SEO is een manier om hierop in te spelen! Lees snel verder als je wilt weten waarom SEO onmisbaar is in je online marketingstrategie.

Een zoekmachine is het eerste hulpmiddel van de consument

Wanneer mensen geïnteresseerd zijn in een bepaald product of dienst, dan is even ‘googlen’ vaak het eerste dat ze doorgaans doen om meer informatie te achterhalen. Uit onderzoek is gebleken dat meer dan 80% van de consumenten een online onderzoek uitvoert alvorens een grote aankoop. Het is daarom belangrijk dat jouw product of dienst wordt getoond als eerste kennismaking.

SEO is kosteneffectief

Door middel van te investeren in SEO kun je ervoor zorgen dat je op de lange termijn geniet van vindbaarheid bij de klant. Wanneer jouw website eenmaal op de bovenste pagina staat dan kun je daar lang gebruik van maken, wat zich meestal vertaalt in meer verkoop! Het is uiteraard wel belangrijk dat je jouw website blijft onderhouden, om relevant te blijven voor de gebruikers.

Ben je op zoek naar meer waardevolle benaderingen om de ranking van je webpagina te verhogen, dan wil je dat de crawlers jouw pagina’s zo snel als mogelijk kunnen doorspitten voor relevante informatie! Zoek eens op XML sitemaps uitleg om meer te begrijpen over deze handige SEO strategie.

Jouw ranking roept vertrouwen op

Aangezien mensen erop vertrouwen dat Google de meest relevante resultaten weergeeft voor een zoekopdracht, kan een hogere ranking zorgen voor een exponentiële groei in organisch verkeer. De meeste mensen gaan namelijk vooral aan de slag met de eerste websites die worden getoond! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *