4 december 2021

Waterdichte maatregelen voor een outdoor LED wall module

2 min read
Led wall

Het is duidelijk dat we voor een outdoor LED wall, een aantal maatregelen moeten treffen zodat het scherm waterdicht wordt. De waterdichte maatregelen moeten worden toegepast op zowel het LED-module deel, als op het LED kabinet deel. In dit artikel ga ik in op de te voeren maatregelen bij het led module deel:

a. Voor de LED-modules betekend dit dat alle LED pennen die contact maken met de printplaat moeten worden afdichten met siliconen lijm, zodat het regenwater niet in de module kan komen.

De siliconenlijm beschermt het circuit van het LED wall tegen kortsluiting of andere vocht beschadigingen aan de led wall. Kijk naar de volgende foto’s en krijg een meer intuïtief gevoel. Boven links de siliconenlijm, er nog geen module masker geïnstalleerd, rechts ook nog het masker en de shades waardoor het LED wall niet alleen waterdicht is , maar ook de bescherming van de LEDs verzorgd mocht er iets tegenaan komen.

b. Wanneer de LED-modules zijn geïnstalleerd op de kast, moet er tussen de modules en het kabinet van de led wall een goede koppeling zijn, zonder tussenruimte.

De waterdichte rubberen ring is de beste oplossing hiervoor, aangezien de rubberen ringen goede sterke veerkracht hebben en duurzaam zijn. Met een strakke druk tussen de led-module van het LED wall en het kabinet hoef je je geen zorgen te maken over het water dat eventueel naar binnen zou kunnen lekken.

c.  Dan moet men er ook nog voor zorgen dat het kabinet van de led wall waterdicht is.

Dit betreft dan vooral de achterkant van de led wall. Hiervoor zijn verschillende IP gradaties als IP65 en IP67. Het belangrijkste is dat er geen regenwater ik kan komen. Dit is IP 65. Maar er zijn dus ook led schermen die aan de achterkant geheel waterdicht zijn. Dit is IP67 en kan eigenlijk alleen worden bereikt als er geen extra koeling nodig is voor de voedingen. Anders heeft met ventilatie gaten nodig om de warmte af te voeren en koude lucht aan te zuigen.