Webwinkel beginnen

Veel mensen dromen er wel eens van, een webwinkel beginnen. Wanneer je in gedachten hebt wat je precies wil gaan verkopen dan is het ook zeker tijd om te beginnen. Te beginnen met het verkopen van je producten via je eigen webshop. Maar hoe doe je dat nou precies, het starten van een eigen online winkel en wat zijn de ervaringen hier mee?

 Waar moet je starten?

webwinkel beginnen

Wanneer je weet welke producten je wil gaan verkopen in je webwinkel is het tijd om een eigen domeinnaam te gaan kopen. Een domeinnaam is een URL, dit is hetgeen wat je toekomstige klanten zien in de adresbalk en via Google. Zorg ervoor dat je domeinnaam kort en krachtig is. Je klanten moeten het kunnen onthouden en wanneer jij maar één type product verkoopt kan je deze noemen om ze te helpen. Voor een domeinnaam kan je het beste kiezen voor een .nl/.be of een .com optie. Nadat je de domeinnaam hebt gekozen is de volgende stap het kiezen van software. De software, e-commerce genoemd, vormt de basis van je webwinkel. Denk hierbij aan Shopify, Magento en WooCommerce. Daarnaast is het belangrijk dat klanten je kunnen betalen. Hiervoor is een Payment Service Provider nodig. Tegenwoordig hoef je hiervoor geen vaste kosten meer te betalen.

 Mijn ervaringen met een eigen webshop

webwinkel beginnen

Een eigen webshop starten kan voor veel verschillende producten. Het makkelijke aan een eigen webshop is dat je alles zelf in de hand hebt. Zo kan je precies het uiterlijk bepalen maar ook de manier waarop betalingen worden gedaan. Je producten biedt je ook helemaal op eigen wijze aan. Bij een fysieke winkel kan dit nog wel eens anders zijn. Voor iedere ondernemer is het een must om zelf te starten met een webshop.