4 december 2021

Zo kun je in een handomdraai de beste palletwikkelaar vinden

1 min read
volautomatische omsnoeringsmachine

Een goede palletwikkelaar is voor velen onmisbaar. Er zijn meer dan genoeg bedrijven die hun productieproces met een palletwikkelaar aanzienlijk kunnen verkorten qua tijd en dat is hartstikke handig. Door het brede aanbod is het soms wel lastig om te kiezen welke palletwikkelaar je moet hebben voor jouw onderneming. De beste kiezen is minder lastig dan je denkt. 

half-automatische dozensluitmachine,

Waar ligt de behoefte?

Het is altijd belangrijk om goed in te schatten welke capaciteit je nodig hebt in je palletwikkelaar voor jouw behoefte. Is het ter ondersteuning en blijf je ondertussen ook met de hand pallets wikkelen of wil je helemaal automatisch gaan en volledig overstappen? Gebeurt het wikkelen in een eenduidig tempo of zit er nog veel verschil in drukke en rustige dagen of uren? Daarnaast moet je ook nauwkeurig de tijd van het wikkelen berekenen en handel per pallet. Op basis van deze informatie start je jouw zoektocht. 

volautomatische omsnoeringsmachine

Wanneer toch beter met de hand?

De vraag is of een palletwikkelaar echt nodig is. Misschien heb jij wel helemaal geen baat bij en wikkelaar? Verzend je per dag meer dan 15 pallets? Dan overweeg je best de aanschaf van een foliewikkelaar. Met deze machine bespaar je veel tijd en verbruik je minder wikkelfolie. Je zal bovendien merken dat je pallets veel stabieler en steviger omwikkeld zijn. Of je pallet nu een lange, hobbelige weg moet afleggen, een woeste zee moet trotseren of zich hoog in de wolken bevindt, je goederen zullen in perfecte staat je klant bereiken.